Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum vzw
011/437089
Heusden-Zolder
Wilde dieren
Iedereen kan met elk in noodverkerend wild dier steeds kosteloos bij het centrum terecht.
Steunactie

Damhert verkiest konijntjes boven Black Friday

Van 24 november tot 29 november
Zoals elk jaar houdt Damhert een 'positieve actie' tegen de massale uitverkoopdrift van Black Friday.

Wilde dieren

Wilde dieren hebben geen eigenaar, maar wel recht op medische verzorging indien ze om één of andere reden in nood verkeren.

Iedereen kan met elk in noodverkerend wild dier steeds kosteloos bij het centrum terecht.

Met ‘wilde dieren’ bedoelen we geen leeuwen, enz. maar gewoon dieren die in onze natuur voorkomen zoals: merels, eekhoorntjes, egels, meesjes, …

Voor de vrijwilligers van het opvangcentrum moet u niet speciaal een heel zeldzaam dier melden alvorens zij in actie schieten! Ook een gewone huismus of een merel wordt met de beste zorgen opgevangen met de bedoeling het dier na herstel terug vrij te laten.

Het centrum heeft voor de opvang van in noodverkerende wilde dieren een 24 uur - permanentie 7 dagen/week. U bent er met een patiënt dus steeds (dag en nacht) welkom!

De opvang gebeurt steeds gratis en u krijgt achteraf altijd een berichtje per mail met de melding wat er met het dier gebeurd is. De ervaren medewerkers geven in samenspraak met verschillende dierenartsen de patiënten de nodige medische verzorging.

Wilde dieren kunnen ook moedwillig door slechte bedoelingen in nood verkerend zijn!

Hierbij denken we in de eerste plaats aan illegale vogelvangst en jachtinbreuken. Ook deze praktijken kunnen gemeld worden en in samenwerking met verbaliserende instanties doet het opvangcentrum uit Heusden - Zolder het nodige.

Kies hieronder het probleem wat van toepassing is bij uw, in noodverkerend, wild dier