Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum vzw
011/437089
Heusden-Zolder
Virus onder konijnen
​Tijdens de zomervakantie komen in het opvangcentrum altijd heel wat konijnen terecht. Recent kwamen daar nog eens 99 in beslag genomen konijnen bij. Ze waren verwaarloosd,…
27 september 2015

Virus onder konijnen

Tijdens de zomervakantie komen in het opvangcentrum altijd heel wat konijnen terecht. Recent kwamen daar nog eens 99 in beslag genomen konijnen bij. Ze waren verwaarloosd, enkele waren zo ondervoed dat ze niet meer gered konden worden.

Maar vandaag stierven plots 2 konijnen onder ‘verdachte’ omstandigheden. Uit onderzoeken, die door de dierenartsen van dierenartsencentrum 'De Aak' werden uitgevoerd, bleek dat het om de gevreesde bloedziekte RHD gaat. De 130 aanwezige konijnen in het Opvangcentrum apart in quarantaine plaatsen is om praktische redenen niet haalbaar, afwachten is ook geen optie want dan sterven zeker meer dan 100 konijnen door de virale infectie.

Vaccineren is de enige oplossing, de vaccins zijn besteld en worden morgenochtend (04/08/2015) geleverd. Maar de kostprijs bedraagt €13 per vaccin en voor 130 konijnen betekent dat een hele hap uit het budget van het centrum. Daarom doet het VZOC een oproep aan onze lezers of ze één of meer van die vaccins willen sponsoren als een soort peterschap.

Stortingen zijn welkom op BE16 7351 4604 2174 van Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum v.z.w. met vermelding RHD.

Virus onder konijnen