Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum vzw
011/437089
Heusden-Zolder
Verstrikt of opgesloten
Vogels vliegen vaak om diverse redenen een gebouw binnen en vinden zelf de uitweg niet meer. Hoe groot het gebouw ook is, wij vangen de dieren er kosteloos terug…

Verstrikt of opgesloten

Vogels vliegen vaak om diverse redenen een gebouw binnen en vinden zelf de uitweg niet meer. Hoe groot het gebouw ook is, wij vangen de dieren er kosteloos terug uit.

Begin zelf niet achter de vogel te jagen. Het dier heeft door de situatie immers al veel stress en kan zich onnodig kwetsen. De kans dat je zonder professioneel materiaal het dier kan vangen, is immers ook klein!

Reeën komen bij valavond en ’s nachts vaak via een toegangspoort een tuin of een ander afgesloten terrein binnen en vinden dikwijls de uitgang niet meer.

Reeën zijn zeer stressgevoelige dieren die vaak ten gevolge van de stress sterven. Een ‘opgesloten’ ree is opgejaagd door de situatie en probeert constant de uitweg te vinden.

Hierdoor springt het dier constant tegen de afspanning. Rust is dus zeer belangrijk in het belang van het dier, de algemene veiligheid en zelfs om schade ter vermijden!

Een opgejaagde reebok kan een mens aanvallen en levensbedreigend verwonden met zijn gewei!