Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum vzw
011/437089
Heusden-Zolder
Onze middelen
Eén van de grootste en meest professionele opvangcentra in België en buurlanden.

Onze middelen

Als één van de grootste en meest professionele opvangcentra voor in noodverkerendewilde dieren in België en buurlanden, beschikt het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrumover zo’n 3,5 hectare grond met daarop een hoofdgebouw en tal van rennen, revalidatievluchten, kooien, enz.

Binnen zijn er diverse kooien voor opvang van zieke en verzwakte dieren. Buiten zijn er erg grote vliegkooien voor revaliderende roof- en watervogels, rennen voor reeën en damherten, een kooienbatterij voor de opfok van jonge vogels en egels en ook een flexibel indeelbare multifunctionele kooi die de opvang toelaat van zowel in beslag genomen zangvogels als van steenmarters, bunzings, vossen, dassen of wasberen.

Met het professionele interventiemateriaal (2 voertuigen, paardentrailers, aanhangwagens, kajaks, honderden meters vangnetten, telescopische vangstokken, radio-zenders, verdovingsgeweren, …) kunnen de ervaren medewerkers elke interventie aan.

Voor acties in de hoogte zijn er ladders die tot 12 meter hoog reiken. Voor hogere interventies zal de brandweer of eigen klimwerk worden ingeschakeld.