Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum vzw
011/437089
Heusden-Zolder
​449 In beslag genomen vogels uit Haacht
7 november 2019

​449 In beslag genomen vogels uit Haacht

449 In beslag genomen vogels uit Haacht

Tijdens een gelijktijdige inspectie door de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn en de Natuurinspectie van het Agentschap voor Natuur en Bos werden er vandaag op één locatie te Haacht maar liefst 449 vogels in beslag genomen op basis van ernstige dierenverwaarlozing. We waren met heel wat medewerkers een hele tijd in de weer om de dieren te evacueren en deze binnen het Opvangcentrum in Heusden - Zolder te huisvesten. Vermeldingswaard zijn daarbij de maar liefst 5 nandoe's en 9 emoe's inbegrepen. De 4 koppels emoe's en de resterende haan moesten uiteraard apart getransporteerd en binnen een aparte ren gehuisvest worden!
Het handelt over volgende dieren:
- Kippen: 212, Eenden: 6, Duiven: 59, Kalkoenen: 23, Pauwen: 5, Sierduiven: 28, Zangvogels: 58, Parkieten: 44, Emoe: 9, Nandoe: 5.
Eerder deze week hebben we al 2 in beslag genomen fretten geëvacueerd uit een appartement op het 3-de verdiep in St.-Truiden waarbinnen letterlijk een volle aanhangwagen gedragen kledingstukken - bevuild met menselijke fecaliën en braaksel/kamer - nu 'de kattenbak' al geruime tijd van deze fretten was ...
Gisterenavond werden we nog maar eens en herhaaldelijk met de dood bedreigd door een recidivist waarbij we dinsdag weerom verwaarloosde hanen gingen ophalen. De keer daarvoor verliep een stuk gemakkelijker omdat de 'brave' man toen om heel andere feiten al in de gevangenis zat.
Simultaan met de inbeslagname te Haacht moesten we vandaag op verzoek van de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn een tweede ploeg uitsturen naar een inbeslagname in Rummen.

​449 In beslag genomen vogels uit Haacht